Aromânul Istorie şi Cultură Aromână

Login Register
Acasa » Biografii » A-C » Canacheu Costica (15.10.1958, Budesti/Calăraşi, Romania - )
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/swebde/public_html/aromanul.ro/components/com_k2/models/item.php on line 445
29-09-2011

Canacheu Costica (15.10.1958, Budesti/Calăraşi, Romania - )

Rate this item
(0 votes)

Costica Canacheu

Deputatul Costica Canacheu s-a nascut pe 15 octombrie 1958, in comuna Budesti, judetul Calarasi si este necasatorit.Conform CV-ul sau, acesta a absolvit numai liceul Industrial Electroenergetic, lucrand apoi ca tehnician electroenergetic la I.D.E. Bucuresti, pana in anul 1989.

Participa activ la evenimentele care au condus la rasturnarea regimului comunist in perioada 21 decembrie1989 - 3 ianuarie1990, pentru ca, in februarie 1990 sa participe la infiintarea Frontului Salvarii Nationale.

 

In perioada 1990-1992 a facut parte din Comisia pentru aparare si asigurarea ordinii publice. Dupa alegerile din 1992, a ocupat pozitia de director executiv organizare in cadrul campaniei electorate pentru alegerile parlamentare, in paralel, ocupand si functia de secretar pe probleme organizatorice in Biroul permanent National al FSN pana in 1994.

Costica Canacheu candideaza pentru un post de deputat la Colegiul 4 din Bucuresti.


Reprezentant al aromanilor

Costica Canacheu s-a implicat si in organizarea Comunitatii Aromanilor din Romania (CAR). Desi criticat de o parte a mass-media, initiativele sale nu au ramas fara ecou la Bruxelles si la Strasbourg, unde CAR a devenit membra a FUEN – Uniunea Federala a Nationalitatilor Europene, organism consultativ al Consiliului Europei.

Acesta a facut apel la sensibilitatea europenilor fata de ceea ce el numeste discriminarea aromanilor din Romania, sperand sa obtina cheia pentru fondurile nerambursabile acordate minoritatilor si un loc in parlament. El a trimis mesaje catre menbrii Consiliului Europei in care arata ca aromanii nu mai pot suporta tratamentul din Romania, iar situatia lor este "critica".

Om de afaceri

Costica Canacheu a fost presedinte al Consiliului de administratie al tipografiei Neico Group SRL in perioada 1993 - 2000. Compania are aproximativ 200 de clienti, companii romanesti si multinationale.

Printre acestia, se numara Aerotravel Lufthansa City Center, Coca-Cola HBC Romania, SNP Petrom S.A. Sucursala Petrobrazi, JT-International SRL, Piraeus Bank Romania sau Daewoo Automobile Romania SA.

www.ziare.com/costica-canacheu/biografie


Last modified on Duminică, 09 Septembrie 2012 14:37
Marius Teja

Marius Teja

M-am născut în 1969 în Constanţa, dintr-un tată fărşerot şi o mamă cipană (Nurciu). Am absolvit în 1997 Facultatea de istorie a Universităţii Bucureşti. Am lucrat în Bucureşti în învăţămîntul preuniversitar şi în presă. În prezent sunt pensionat şi locuiesc în Constanţa.

Website: www.aromanul.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required