Aromânul Istorie şi Cultură Aromână

Login Register
Acasa » Biografii » A-C » Caratănase Răzvan Constantin (14.05.1985 Tulcea, România - )
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/swebde/public_html/aromanul.ro/components/com_k2/models/item.php on line 445
01-10-2011

Caratănase Răzvan Constantin (14.05.1985 Tulcea, România - )

Rate this item
(0 votes)

Pe domnul Zuzu Caratănase l-am cunoscut prima dată, prin intermediul unei cărţi. Era vorba despre o expoziţie organizată la Tulcea, care avea un catalog cu totul special. Lucrarea mi-a fost dăruită de pictorul Ion Lazăr. Ei bine acolo, tehnoredactarea era semnată de acest nume bizar la început pentru mine – Zuzu – dar care apoi s-a transformat rapid în renume.

Dar să facem mai întâi prezentările:  Zuzu Caratănase, pe numele său real Răzvan-Constantin Caratănase, este un gravor român de origine aromână. Data şi locul naşterii: 14.05.1985 Tulcea. Este doctorand în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, domeniul arte plastice şi decorative, cu teza intitulată „Gravura ca artă majoră” (coordonator: Prof. Univ. Dr. Cristian Robert Velescu). În perioada  2008-2004 a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Grafică, cu licenţă în grafică de şevalet – gravură (coordonator: Lect. Univ. Dr. Anca Constanţa Boeriu). În perioada 2004-2000 a fost elev la Liceul de Artă „George Georgescu” din Tulcea, Secţia Pictură, Atestat în Pictură de Şevalet (coordonator: Prof. Ibrahima Kalona Keita).

 

Domnul Zuzu este din 2010 membru U.A.P.R. (Uniunea Artiştilor Plastici din România), Filiala Grafică, Bucureşti, iar acum este cadru didactic. Din anul 2008 este preparator universitar în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia grafică, disciplina gravură, unde lucrează împreună cu Conf. Univ. Dr. Florin Stoiciu. Hai să privim puţin palmaresul său:

2010 Bursa de doctorat acordată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

2010 Premiul U.A.P.R. Filiala Grafică la Concursul „Arte în Bucureşti”, Bucureşti

2010 Nominalizat la Premiul U.A.P.R. pentru Grafică la Concursul „Arte în Bucureşti”, Bucureşti

2009 Diploma de Onoare la Bienala Internaţională de Gravură Contemporană „Iosif Iser”, Ploieşti


ARISTOTEL BUNESCU, Zuzu Caratănase, artist şi cadru didactic, ''Opinia naţională'', Bucureşti, an XX, nr. 572, 9 aprilie 2012, p. 5 

Last modified on Joi, 30 Ianuarie 2014 23:57
Marius Teja

Marius Teja

M-am născut în 1969 în Constanţa, dintr-un tată fărşerot şi o mamă cipană (Nurciu). Am absolvit în 1997 Facultatea de istorie a Universităţii Bucureşti. Am lucrat în Bucureşti în învăţămîntul preuniversitar şi în presă. În prezent sunt pensionat şi locuiesc în Constanţa.

Website: www.aromanul.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required