Aromânul Istorie şi Cultură Aromână

Login Register
Acasa » Blog » Evaluarea restaurantului bucureștean Alexander de saitul Restograf în iulie 2011
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/swebde/public_html/aromanul.ro/components/com_k2/models/item.php on line 445
06-10-2012

Evaluarea restaurantului bucureștean Alexander de saitul Restograf în iulie 2011

Rate this item
(0 votes)

Restaurant Alexander (Hotel Alexander)

1.591 Vizualizari 
0 Comentarii 

 

 Metodologie

Tip: Restaurant
Pozitionare: Top
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Chef: Stere Marzavan (aroman)
Proprietar: Valentin & Adriana Barba

Evaluarea Restograf
(Jul-11)
 

Total
 

 

Mancare

 

Ambianta

 

Serviciu

 

Evaluarea cititorilor 
(6 voturi)
 

Total
 

 

Mancare

 

Ambianta

 

Serviciu

 

 

 


Pe scurt

Restaurantul Alexander e unul dintre localurile hotelului omonim din Pipera. Am mai vazut si o cafenea - Alexander Cafe - iar din prezentarile lor am dedus ca mai sunt si alte sali in care au loc evenimente si in care se poate manca, si nu stiu daca si acelea fac parte din restuarant. Am fost surprins sa aflu ca hotelul (deci si restaurantul) e deschis inca din 2008. Am vazut foarte putina lume pe acolo, fie ca era vorba despre hotel sau despre restaurant, si cred ca nu o duc bine deloc, cel putin in vremuri grele, ca acum. Alexander (de restaurant vorbesc acum) are o arhitectura si decoruri clasice - unii ar spune ca dupa moda anilor '80, cand la noi erau comunistii cu stilul lor bine conturat. Mancarea e destul de banala. Singurul lucru care atrage atentia e o bucatica de meniu aromanesc, cu vreo sapte feluri, printre multe feluri din toata lumea, de la feluri neaose romanesti, la pizza si paste si apoi foie gras si Coquilles St Jacques. Meniul aromanesc vine de la chef, dl Marzavan, care e aroman. Preturile sunt destul de mari, ce am mancat noi nu prea a meritat banii. Serviciul a fost bun, ne-a avut in grija o chelnerita inimoasa, cre dca era bucuroasa ca mai vede si ea pe cineva pe acolo. Asadar, restaurantul Alexander nu e de pus pe nici lista cu restaurantele din Bucuresti de vizitat, mai ales ca drumul e lung si greu pana acolo. Poate doar daca sunteti in zona, adica in Pipera, si vreti sa vedeti si cum arata un proiect imobiliar facut cam fara masura - e vorba despre cele doua imobile imense, verzi, de dupa pod, pe stanga. (GB)


SURSA

ști, http://www.restograf.ro/restaurant-alexander-hotel-alexander-pipera-bucuresti/

Last modified on Joi, 27 Decembrie 2012 22:11
Marius Teja

Marius Teja

M-am născut în 1969 în Constanţa, dintr-un tată fărşerot şi o mamă cipană (Nurciu). Am absolvit în 1997 Facultatea de istorie a Universităţii Bucureşti. Am lucrat în Bucureşti în învăţămîntul preuniversitar şi în presă. În prezent sunt pensionat şi locuiesc în Constanţa.

Website: www.aromanul.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required