Aromânul Istorie şi Cultură Aromână

Login Register
Acasa » Blog » SĂGEATA Stejaru - AMICII Constanța 5-1 Techirghiol 14052015 Etapa II old boys
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/swebde/public_html/aromanul.ro/components/com_k2/models/item.php on line 445
14-05-2015

SĂGEATA Stejaru - AMICII Constanța 5-1 Techirghiol 14052015 Etapa II old boys

Rate this item
(1 vote)

În săptămâna 4-10 mai 2015 a început campionatul de fotbal old-boys al județului Constanța, organizat de Comisia de fotbal județeană Constanța.
Printre cele 22 de echipe participante se numără și SĂGEATA Stejaru, formată, în majoritate, din jucători aromâni. Conducerea echipei este formată din Valeriu Rogozenco -președinte, Cristache Cazacu - director tehnic și Dimciu Anagnoste - căpitan. În această ediție de cmpionat, SĂGEATA își propune îmbunătățirea performanței din sezonul trecut, când s-a clasat pe locul 7.
Meciul din prima etapă a fost reprogramat pe 19 mai.
SĂGEATA a debutat în această ediție cu meciul din etapa II, în care s-a impus cu un net 5-1 în fața AMICILOR Constanța. Meciul s-a disputat joi, 14 mai, de la ora 18, pe stadionul echipei Sparta Techirghiol.
„Săgetătorii” au început partida cu următorul unsprezece: Nicolae Raiciu (portar), Dimciu Anagnoste, S. Gramatica, Iancu Pripoi, Costin Tararache, Mihai Badea, Adi Scutaru, Iancu Papazicu, Florin Săraru, Enache PiIlici și Adam Pașata.

Prima repriză a fost relativ echilibrată în ocazii de poartă. AMICII și-au fructificat media de vârstă scăzută și au deschis repede scorul, în minutul 11, printr-un șut pe jos, la colț, din careul de 16 m. Egalitatea a fost restabilită în doar trei minute de vârful de atac Pașata, într-un mod asemănător. Ambele echipe beneficiază de câte o lovitură liberă din afara careului mare, portarul Raiciu reușind să respingă, în timp ce executantul SĂGEȚII a trimis peste poartă. Evoluția jocului a fost alertă, înregistrîndu-se doar câte o intrare prin alunecare mai intempestivă de fiecare parte. În minutul 41 experiența jucătorilor de la SĂGEATA și-a spus cuvântul, ei realizând o fază elaborată pe spații largi, finalizată frumos de fundașul stânga Anagnoste cu un șut la firul ierbii, la colțul lung, de la peste 20 m.
La pauză, pe banca de rezerve a SĂGEȚII au rămas Anagnoste, Tararache și Badea, în locul lor intrând Barzecu, Paul Zelezneac și Dan Papazicu.
În mod aparent paradoxal, repriza a doua a fost controlată de echipa cu medie de vârstă mai mare, care a avut numeroase ocazii de gol, care au făcut din portarul AMICILOR singurul jucător al acestora care a putut fi remarcat. Cele mai mari ratări au aparținut lui Pașata, două din careul de 6 m, și lui I. Papazicu, cu o lovitură liberă respinsă în extremis de portar și cu un șut care a șters transversala. Pașata și-a confirmat în cele din urmă clasa de goleador cu două goluri, în minutele 60 și 80, primul reprezentând finalizarea unei intercepții și a unei pase a lui Pilici, iar al doilea o „bombă” sub transversală. După înscrierea acestui gol, au mai intrat pe rând, cu forțe proaspete, Nicolae Culina și Radu Blacioti pentru acoperi mai bine faza defensivă. Scorul a fost închis la 5-1 în ultimul minut de joc, de mijlocașul D. Papazicu cu un șut din poziție centrală, deviat de adversar.
Partida a fost arbitrată cu autoritate de brigada formată de centralul V. Seladin și asistenții Dumitru Mihai și Popa, intervenindu-se cu câte un cartonaș galben pentru fiecare parte la controversa apărută după marcarea celui de-al treilea gol al SĂGEȚII.
Vă așteptăm la restanța etapei I, care se va disputa marți, 19 mai, de la ora 17,30, pe stadionul „Voința” din Constanța.
Hai SĂGEATA!

Last modified on Vineri, 22 Mai 2015 18:32
Marius Teja

Marius Teja

M-am născut în 1969 în Constanţa, dintr-un tată fărşerot şi o mamă cipană (Nurciu). Am absolvit în 1997 Facultatea de istorie a Universităţii Bucureşti. Am lucrat în Bucureşti în învăţămîntul preuniversitar şi în presă. În prezent sunt pensionat şi locuiesc în Constanţa.

Website: www.aromanul.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required